De winkel zal gesloten zijn van maandag 22/07 tot en met maandag 29/07. Terug tot uw dienst dinsdag 30/7 vanaf 10 uur. We wensen jullie alvast een prettig verlof toe! Het Hifihome team

Hifihome logo
Audiovisuele projecten Hifihome

Hifi familiebedrijf in Brugge

Als familiebedrijf opgericht in 1967 zijn we bij Hifihome gepassioneerde experts met meer dan 55 jaar ervaring. In onze 3-verdiepingen tellende showroom verkennen we graag samen met u de beste AV-oplossingen voor woning, bedrijf of horecagelegenheid, en demonstreren we verschillende systemen. 

Je kan bij ons terecht voor de aankoop en installatie van audio en video apparatuur. Ook verzorgen wij uw particulier of professioneel totaalproject. Kom dus zeker eens lang bij ons in Brugge en ontdek alle mogelijkheden! 

Ons team

Hifihome Audiovisuele projecten Team

Franky Thysebaerdt

Winkelverkoop, Particuliere projecten, Installateur, Industriële projecten

Tanja Fourie

Zaakvoerder, Boekhouding, Winkelverkoop

Johan Viane

Zaakvoerder, Winkelverkoop, Particuliere projecten, Installateur

Dirk Jonckheere

Industriële projecten, Technische dienst, Installateur

Onze geschiedenis

Hifihome ontstond uit Bernhard Viane’s passie voor muziek, gewekt door zijn ouders en aangewakkerd tijdens zijn studie. Hij zingt, studeert, sticht een orkestje op en doet radioherstellingen voor de buren. Zijn hobby, muziek, laat hem niet meer los.

In 1967 begon het verhaal van Hifihome toen Bernhard en zijn vrouw Yolanda hun eerste winkel openden. Hun focus op hoogwaardige apparatuur werd al snel versterkt met de toevoeging van het prestigieuze merk Bowers & Wilkins in 1969. Bernhard gaf zijn winkel de naam Hifihome. Een thuis voor de Hifi liefhebber. 

HiFiHome over ons
HiFiHome over ons

De ontmoeting met John Bowers, de oprichter van Bowers & Wilkins, in 1971 versterkte de band tussen Hifihome en het merk. De eerlijke en spontane wijze waarop klanten bij Hifihome verschillende luidsprekermerken konden vergelijken, sprak Bowers, naar eigen zeggen, aan. 

Vanaf de vroege jaren 80 stond Hifihome vooraan in de promotie van de Compact Disc in België. En in de jaren 90 zette Hifihome de eerste Dolby Digital demonstraties op. Dit baanbrekende moment bracht het ware bioscoopgeluid naar de huiskamer, wat voor veel audiofielen een openbaring was. 

In 2003 nam Johan Viane, zoon van Bernhard, samen met partner Tanja Fourie het roer van de zaak over. De groei van Hifihome zette zich voort en in 2004 werden de luisterruimtes uitgebreid naar zeven om het aanbod beter te kunnen presenteren. 

Een markant moment vond plaats in 2005 toen Hifihome een experiment uitvoerde waarbij een top Hifi-installatie werd vergeleken met de liveklank van een Steinway & Sons vleugelpiano. Het experiment was geslaagd! Want enkel de luisteraars die dichtbij één van de 3 luidsprekers zaten konden een klein verschil horen. 

HiFiHome over ons
HiFiHome luidsprekers

In de daaropvolgende jaren bleef Hifihome innoveren. De winkel onderging in 2009 een grondige facelift waarbij een heuse tv wand één van de nieuwe blikvangers werd. In 2013-2014 organiseerden we streaming events om klanten te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van muziek streamen. 

Een samenwerking met Bowers & Wilkins en studiobouwer MUTROX leidde in 2015 tot de volledige herinrichting van het high-end-auditorium, speciaal gewijd aan de presentatie van de B&W 800D3 serie. 

 

In 2022, vierde Hifihome zijn 55-jarig bestaan met dezelfde passie en toewijding als altijd, klaar om hun klanten met enthousiasme te blijven bedienen. 

Terwijl we terugblikken op onze rijke geschiedenis, kijken we vol verwachting naar de toekomst. We kijken ernaar uit om nog vele jaren samen met onze klanten te groeien en te blijven genieten van de prachtige wereld van audio en video.

HiFiHome over ons

Ondertussen genieten zij met volle teugen van hun favoriete muziek en films

Er zijn verschillende luisterruimte’s waar je in alle privacy je toekomstige installatie kan uitproberen. Zeer goede service en dienst na verkoop. Een echte aanrader!
Er zijn verschillende luisterruimte’s waar je in alle privacy je toekomstige installatie kan uitproberen. Zeer goede service en dienst na verkoop. Een echte aanrader!
Nog maar één van de enige familie HiFi winkels met een goede service en bekwame techniekers.

Ik had een simpel scart verloopkabeltje nodig voor een oudere video. Onmiddellijk geholpen met alle uitleg die nodig was, voor een prijs minder dan online op internet.

Top zaak, gedreven mensen met een passie voor HiFi ! Deskundig advies. Men neemt de tijd om je als consument te (laten) luisteren. Service boven prijs. Aanrader!

Benieuwd naar onze jarenlange expertise?

Ontdek onze rijke geschiedenis en ontmoet ons gepassioneerde team. Wij staan klaar om jou de ultieme audiovisuele ervaring te bieden. Kom dus gerust eens langs of maak een luisterafspraak.

Lees meer over Hifihome